torsdag 15 september 2011

Septemberskördar

Efter några hemskt regniga och blåsiga dagar har vi äntligen sol igen och i dag är det en riktigt fin höstdag.


Rosenskäror i trädgården mot solig, klarblå hösthimmel.

Jag njuter i fulla drag sådana här dagar men ändå tycker jag det är sorgligt att sommaren är slut. Jag känner att jag ännu inte är riktigt beredd på höstmörker och vinter, hade gärna haft några sommarmånader till. Men än är det bara september, tack och lov, och just nu gör jag det mesta av något av det bästa så här års, d.v.s. äpplen som vi nu kan frossa i. Jag har en jätteskål äpplen inne som jag går och nallar av hela tiden och så gör jag kräm, äppelkakor och mos också så klart.


Det här måste vara det absolut sötaste äppelmoset som gjorts i det här hushållet. Alldeles rosarött blev det! Vilka äpplen det är kan jag tyvärr inte svara på för vi fick dem av vår snälla granne som tyvärr glömt vad sorten heter.


Lite normalfärgat mos blev det också på Oranieäpplen, en av de bästa sorterna för mos tycker jag.


Torkade äpplen (Oranie igen) kan man äta som godis och de går åt alldeles för fort.

Och så plockar jag in blommor också så klart och under de regnpiskande dagarna som gått har det varit underbart att ha huset fyllt av buketter.


På bordet i matrummet står den här härligt färgglada buketten med astrar och dahlior och hälsar välkommen till bords.

1 kommentar:

  1. Vilken härlig höstkänsla du förmedlar. Rosenskärorna är ju undersköna och det rosa äpplemoset helt bedårande. Jag gör också gärna buketter så här års för att kunna njuta extra mycket.
    Allt gott
    Eva

    SvaraRadera