tisdag 12 juli 2011

Vedskjulet är färdigt!

Nu är ett av sommarens stora projekt i land. Vedskjulet är äntligen klart! Vi byggde det som en förlängning av förrådet och märkte direkt att det blev ännu mer lä och och skyddat på altanen precis intill. En liten bonus. Till höger vid klematisen 'Paul Farges' kommer jag att göra en större rabatt, ca. 1,5m djup, längs hela vedskjulsväggen för att mjuka upp alla hårda ytor som nu blev ännu större.

Vi valde stående panel i samma färg som på förrådet för att de båda byggnaderna ska smälta samman så mycket som möjligt. Över lag har vi valt att arbeta i en mörkt röd nyans på alla träkonstruktioner i trädgården för att det ska kännas enhetligt och binda hop hus med trädgård. Även husets gavlar är röda och vi har också staket och spaljéer i rött. För att matcha ihop allt ordentligt kan ni ju också se att markisen och parasollet också är röda. Det blir faktiskt inte enformigt, som man kanske kan tro, utan snarare känns trädgården mer harmonisk. Och med en enhetlig bas är det sedan lättare att ta ut svängarna när det gäller växterna, vara kreativ och tänja lite på gränserna. Just detta är jätteviktigt i min trädgård eftersom jag planerar att ha väldigt mycket örter och då är det ganska svårt att hålla sig till t.ex. ett sammanhållande färgtema som i sig skulle kunna skapa harmoni. Men jag vill ju inte välja bort goda eller intressanta örter bara för att blommorna har fel färg, då satsar jag hellre på en lugn bas i övrigt. Sedan tycker jag också mycket om att experimentera och skapa, det är liksom halva nöjet med att ha trädgård.

I bilden ovan ser ni också lite av nästa eller nästnästa trädgårdsprojekt: att lägga grus i den stora örtagården + gräva ut den mer åt höger. Ja, förutom då att plantera klart den, det är mycket bar jord fortfarande. Ibland vet jag inte i vilken ände jag ska fortsätta när det gäller alla planerade projekt för det är så mycket att göra överallt. Tack och lov att man då och då blir klar med saker så man kan bocka av och glädja sig över att man gjort något bra.


Fint staplad ved som ska räcka hela vintern. Vi värmer huset i princip bara med ved så det här är viktiga förberedelser.


Till höger finns plats för skottkärra och så småningom ska här även hänga trädgårdsredskap så man har dem nära till hands.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar